Et godt farvel

Når vi siger farvel

Tidligere har jeg skrevet om at sige ordentlig goddag til nye mennesker. Nye kolleger, nye chefer, nye børn i klassen og nye venner. Dette nyhedsbrev handler om et ordentligt farvel. Et ordentligt farvel er nemlig præcis lige så vigtigt som et godt goddag set fra team perspektivet!

Denne uge er jeg så umanerligt heldig at få lov til at arbejde med en meget sympatisk og velfungerende arbejdsgruppe og deres meget vellidte leder. Ledere skal videre, og vi har designet en farvel workshop. 

Hvor jeg dog kunne unde alle afdelinger sådan en leder og sådan en workshop!

Vi skal arbejde med Susan Wheel And effective teams model og identificere gruppens styrker, modenhed og udviklingspotentiale. 

Vi skal finde ud af, hvordan gruppen bedst og hurtigst får deres nye leder inkluderet.

Vi skal lave en “markedsplads”, hvor hvert gruppemedlem viser, hvad vedkommende tilbyder teamet og ledelsen i form af en stand. Det er en visuel øvelse, hvor vi tegner og fortæller om det vi sælger på bordet, under bordet, i vores hemmelige lager og det vi absolut IKKE sælger. 

Øvelsen bliver senere gen præsenteret for den nye leder.

Bonus-øvelse: Jeg har taget en bunke postkort med og en kuvert, hvor der står HELD OG LYKKE på. Hvert teammedlem skriver to sætninger, hvor de færdiggør:

Kære X, det jeg værdsætter hos dig/respekterer dig for _______________

Det, jeg opmuntrer dig til at turde gøre i dit fremtidige job er ______________

Postkortene kan lederen læse på en solskins- eller regnvejrsdag. 

Bagefter drikker de bobler og tager på afterwork. 

Det tager tre timer. Målet er, at gøre det tydeligt for de individuelle medlemmer, hvad de er gode til og hvordan de bidrager til gruppen. Vi fokuserer på, hvad de har lært under den seneste leder, og hvordan de bedst og hurtigst opnår et godt samarbejde med den nye. Det er at fejre sejrene og evaluere nedturene. Det er at tillade de ansatte at være i afsked og de gode/dårlige følelser som de har i den forbindelse. 


Vi elsker at starte op og er dårlige til at afrunde i Skandinavien. Men bruger vi bare lidt tid på afvikling og afrunding, så vinder vi en masse god viden, erfaringer og feedback, som vi kan bruge til næste opstart. Susan Wheelan har bevist, at gode afrundinger fører til bedre teams. 

Vi kender ikke så meget til Susan Wheelan i Danmark. Det er synd, for hun udførte et massivt og meget anerkendt forskningsarbejde. Hendes model for effektive teams og teamledelse er blandt det mest brugbare, jeg er stødt på. Læs mere her: https://louiseelling.com/blog/verdens-bedste-ledere-er

Hvis du og I står for at skulle afslutte. Gør det med mere end bare bobler og en mere eller mindre bevinget tale. 

Få teamet med! Tank erfaringer og tanker til fremtidig læring. Det giver effektive teams og ledelse!

Tag kontakt til mig, hvis du vil have en workshop om effektive teams og effektiv teamledelse på baggrund af Susan Wheels gennem forskede arbejde.

Held og lykke!

Louise

Louise Elling